WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Saturday, January 8, 2011

MALAYSIA BOLEH! part 2

bila Proton lancarkan Inspira
banyak feedback yang kite tgok kat facebook lah, blog lah, twitter lah
yang positif tu baguslah
tapi yang banyak komplen ne yang jadi masalah
kononnya Malaysia ne takde kemajuan
nak ciplak rekaan negara luar
tak mampu nak create kereta sendiri
tapi kepada kamu-kamu yang berfikiran begini
pernahkah tak dengar ayat-ayat macam ne?
"alah, enjin kereta local tak boleh pakai"
"peh,aku kalau ade duet aku nak angkat bmw sebijik. gaji besar-besar tapi pakai wira buat ape"

gambar kat tepi ne saye snap waktu ontheway pegi kelas

Inspira datangya dari pemikiran rakyat Malaysia sendiri

tengok gambar kat tepi ne dah cukup clear rasenye

lambang terang-terang proton
design terang-terang wira
tapi kat atas tu apehal tulis  mitsubishi?
kan, kamu-kamu sendiri yang terlalu mahukan kereta Malaysia jadi kereta import
jadi bila Malaysia dah susah-susah dapatkan hak eksklusif Lancer jadi Inspira
kenapa mesti nak kondem Malaysia?
ini baru satu gambar
tapi yang belambak-lambak lagi atas jalan tu ntahla
cume tak sempat nak snap
waja evo lah, kelisa mini cooper lah
jangan nak komplen-komplen lagi eh
kalau betul-betul nak komplen, pegi belaja tinggi-tinggi
then reka satu kereta sendiri
yang lebih hebat dari kereta Malaysia
barulah betul
ini setakat cakap je lebih buat ape
caitt, pooodah;)

No comments: