WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Friday, February 4, 2011

Friday

nigella bites on afc

bangun pagi-pagi dah mengadap nigella bites punya rancangan
bluppp~ terliur tengok dia buat kek batik, letak marshmallow
pehhhhhhhhhh melelehhhhhh
tapi tak tahu apa dia pakai
kita maen teknik try&error recipe lah
nasib baik tengah ada duit dan ada date dengan cik mia my ex-schoolmates dekat tesco
ya bebeyh!
time matrik rajin pegi TESCO MELAKA beli maggie berbungkus-bungkus
balik cheras rajin pegi TESCO AMPANG pekena favourite porridge kat Kluang Station
sekareenggg balik manjung dah boleh sebut TESCO MANJUNG lah woiii haha*gaya macam manjung letak KLCC sebijik, caittt*
after penat-penat gossip segala macam benda, aku paksa mia teman aku pegi cari barang even she's wearing the-4-inch heels haha
tapi bukan heels die yang patah, sliper aku yg flattt tu pulak yg putus alahaiiii
lantak aku redah je pusing-pusing satu tesco cari buttercup punye pasal
what the?? dua kali pusing sampai kene tanye akak sales assisstant baru jumpe
aduhaiii cidot T_T
nah resipi baru
lama kan tak letak resipi baru hehe
ngat nak buat marinated spicy chicken wing macam hari tu
tapi, kene pegi dengan abah la haha
jimat sket duet woot woot haha

Kek Batik with Marshmallow

the ingridients
taraaaaa!! hehe
macam biasa
cairkan coklat using double-boiler technique
& masukkan butter, fresh milk & creamer for sweetness
smash down biskut mary tu pakai tangan sudah haha & campur marshmallow dalam tu
bila coklat dah melt, tuang dalam campuran biskut & marsh tadi
kacau-kacau, & mampat-mampatkan & let it cool in the fridge
goodluck;)

till then,bubye!

p/s: dah 3-4 kali ulang tengok kek batik nyummy-nyummy dah boleh makan ke belum, haishhh

No comments: