WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Wednesday, May 18, 2011

Home-made Old-town White Coffee Blended with Whipped Cream


Bahan-bahan :
3 sachet 3-in-1 oldtown white coffee
ais

Cara-cara :
  1. Bancuh coffee, dan biarkan suam-suam sedikit.
  2. Jika anda tiada kiub ais, ketuk bongkah ais kepada bahagian lebih kecil.
  3. Masukkan ais dan coffee yang telah dibancuh tadi ke dalam pengisar *pastikan pengisar itu tidak digunakan oleh ibu anda untuk mengisar cili, atau bawang, atau sebagainya*, dan kisar sehingga ais hancur
  4. Tuangkan ke dalam gelas dan spraykan whipped cream mengikut citarasa masing-masing.
  5. Sedia untuk dihidang.

Selamat Mencuba!

2 comments:

getting trouble with my name said...

weh aku ingat ko nk buat skali ngn cream topping die..hahaha yg ni aku pun taw..ahhah punye la xcited balik keje tros buka lappy tgk resipi ko..hehee by the way.. nice try..

shahidakharudin said...

bahahaha, sory membuat kau rase tertipu haha. takde mixer nak buat sndri la topping tu. beli je hahahaha. tenkiu bebeyh!