WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Monday, May 16, 2011

pavlova, haishhhh

my friend said : "so ini DOTlova lah eh?"
aku tak tahu nak bagi ape name resipi aku neh
bentuk macam lasagna, tapi pakai bahan-bahan pavlova
cerita dia macam ne,
icha, my newlywed couple post resipi pavlova yang die buatkan untuk mummy time mothers day
aku pun semangat lah nak try sebab banyak kali dah dia cite pasal pavlova neh
teringin lah nak rasa kan kan kan
tapi, malangnya, first time buat,
whipped cream yang dibeli bermasalah
noozle dia problem
so bila spray cream tu, tak ade yg ber'whipped' bagai tuh, just ade cream yang in liquid state, haihhhh~
lepas tu hari ni, semangat beli whipped cream yang baru, tapi......teknik buat meringue pulak salah
tu yang nampak macam biskut kering bersusun tuh
adehhhh, sabar je lahhh
aku memang tak dilahirkan untuk masak dessert bagai neh kottt
tapi takpe, pengalaman......haha
next time, aku akan pastikan aku berjaya jugak haha
kalau tak mau jugak, 
nanti aku pergi tempat makan yang icha promote ada pavlova tu
habes cerita :)

No comments: