WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Saturday, June 25, 2011

life,

it's been almost a week since the last time I use a hand-phone
boleh bayangkan?
no texting, and no calls
ingoing, nor outgoing
kalau dulu baru maxis buat line satu hari dah gelabah nak pinjam celcom member-member nak inform orang terdekat
takpun bila handphone buat hal tak boleh on lah tiba-tiba, tak tarik line lah, dan segala macam mengada-ngada lah tiba-tiba ada, mesti dah cuak-cuak takut orang sana susah hati merajuk tak dapat call atau text
normallah macam tu.
dulu selalu rasa diri sendiri tak boleh hidup sorang-sorang
fikir apa jadi kalau tak ada kawan nak sembang
duduk sorang-sorang risau jadi gilalahh
even tengah cuti dengan family pun layan handphone 24 jam
normallah mcam tu
sekarang, bila tak ada handphone, aku ambik masa sekejap nak muhasabah diri
abah ada je tanya "bila nak beli handphone?"
tapi aku simpan dulu elak cakap tak ada duit even abah nak bagi pinjam yang dia ada dulu
sebab aku nak cuba rasa hidup tanpa perlu berharap pada orang lain
satu hari...
dua hari...
tiga hari..
dan aku masih macam biasa
sebab kalau fikir-fikir balik, bukan orang contact aku sangat pun
cuma bila ada phone, 24 jam nak ada kat sebelah
oh, tu sume mind trick
bila tak ada, baru kita tahu nak deal dengan diri kita sendiri
macam mana nak hiburkan hati sendiri
tapi, tak ada lah aku berjaya sangat sebab, internet kan still ada
even aku meroyan sorang-sorang dalam twitter, still, it's the best way to replace phone
tengah timang-timang bila nak beli phone
yang mampu sudah lah
kita tunggu minggu depanlahh ;)

No comments: