WELCOME PEOPLE! THANK YOU FOR VISITING & HAVE A NICE DAY ;)


Get your own Digital Clock

Saturday, September 8, 2012

#soulsister

lepas kau call petang tadi, eceh eceh usik aku pulak, jadi rindu pulak dekat kau *tolonglah cakap aku sweet*
jadi #soulsister, ampunkan aku andai aku ni, sepanjang yang kau kenali, pernah mengguris perasaan, annoyed you, menceroboh privasi bilik kau, serta tidak berupaya menjadi penasihat berjaya bila kau mintak pandangan tentang beberapa perkara
eh, raya belum habis kan? ni kira ucapan raya sekaligus lah


during her mom surprise birthday party

time square
dulu,
bertemu di kenduri selepas minda dijajah dengan statement "akak ni garang gila. dulu dia atlit"
bersembang "hey", dan "hai" only at the beginning
not even have guts nak bergurau dengan dia even lepas dah jumpa 2-3 kali
tak memaksa diri untuk tiba-tiba rapat sebab risau nampak macam fake
tiap kali tidur dalam bilik dia, ada satu perasaan bersalah takut dah ganggu privasi dia
berharap she won't get annoy with me as I am the type of person who didn't know how to communicate dengan orang yang baru kenal. *perangai yang tidak elok*

sekarang,
she's a #soulsister
jadi rapat, tapi tak tahu bila sebenarnya rapat
dah boleh duduk sembang kosong, bergurau, lepastu bergosip, lepastu melalut entah ke mana, lepastu sedar, 'eh, it's almost time', dan pulang ke tempat masing-masing *sigh*
dah tak ada reason untuk berlagak rapat, mahupun berpura-pura menambat hati sesiapa untuk green light, melainkan jadi #soulsister secara ikhlas *ecewah*
both bukan jenis selalu hantar mesej, selalu call, atau selalu berkomen di laman sosial, tapi tetap bila jumpa, "rindu kau!"

tak ada adik, jadi tak tahu sebenarnya macam mana nak jadi kakak yang baik
tapi tak perlu sebenarnya cuba membuktikan diri untuk jadi kakak yang baik
cukup sekadar lengkapkan diri dengan hati yang ikhlas tiap-tiap kali mulakan sesuatu persahabatan
bukan semata-mata untuk impress orang sekeliling

sebenarnya post ini untuk nyatakan penghargaan untuk persahabatan yang tak putus walaupun perkara lain dah terputus
tapi dah terlajak menegur untuk mereka yang terlalu cuba mengubah diri semata-mata untuk kelihatan elok dan diterima orang lain
kalau positif tak apa, tapi kalau sampai jadi plastik , please don't

berkawanlah dengan hati yang ikhlas
InsyaAllah, jauh mana pun terpisah, sahabat tetap sahabat.



*moment yang paling rindu, nak masak sama-sama dengan kau!*

No comments: